sâmbătă, 13 februarie 2010

Cind viata mea a fost mai grea,fluturii au fost salvarea mea








Fluturii albastrii traiesc o singura zi si sunt singurii care te pot indruma spre minele de pietre pretioase.
Ma prapadesc de ras ca altii n-au ochi sa priveasca ceea ce vad eu. Uneori ma simt atat de sleit de puteri, atat de obosit, incat sunt gata sa depun armele si sa evadez din universul vietii. Atunci simt in mine niste fiori care strabat chiar si ultimul nerv. Alteori vad soarele, florile si fluturii albastrii. Atunci revin la viata iar optimismul imi da inca o sansa sa-mi continui drumul vietii.

Fluturii zboara!

Tu stii ca fluturii care traiesc o singura zi sunt fericiti? Mai fericiti ca noi care traim citeva zeci de ani!
Se aseaza in grupuri exact in zona de refractie a pietrelor pretioase. Este scanteierea care este atrasa de aripioarele albastre. Fluturii zboara in directia comorilor si se aseaza in grupuri foarte mari, exact pe locul unde se gasesc minunatele diamante.
Safirele, rubinele, diamantele, quartzul roz si cel albastru, toate aceste pietre au legatura cu fluturii albastrii.

Aveti o idee de unde provine acest diamant?


Straluceste acest diamant?

Diamantul a fost descoperit de un copil sarac, mai sarac ca bucatica de paine uscata gasita la gunoi. Intr-o mana tinea bucatica de paine si in cealalalta màna diamantul enorm care stralucea ca ochiul unui idol. Indian ori tigan?
Cred ca era tigan, pentru ca noi tiganii venim exact din localitatea Galconde din India. Asta nu stiati! E o asezare aprope de Nasik nord-est, lànga Bombai.

Ce sa stie un copil de 5 ani, ce este un diamant de Galconde?
Aprope ca si-a rupt dintisorii in coaja de paine, da' tot a reusit sa strige la unchiul Tajmall.
-Unchiuuuleeeee, unchiuuuleeee! Uite ce-am gasit!

Tajmall a privit neincrezator piatra enorma. Sigur in noaptea asta n-o sa mai doarma nimeni, de bucurie. In citeva zile toata familia lui, cu mic cu mare, vor devini ce-i mai bogati si ce-i mai respectati oameni din Galconde.

Tajmall a fugit repede la un camatar sa lase piatra amanet pentru 200 de rupi, numai pentru o zi si-o noapte, apoi o sa se imprumute el de la o ruda mai bogata si-o sa recupereze piatra. A cumparat faina proaspata, fructe, lapte si citeva bucatele de carne. Din faina, nevasta lui Taj a preparat turte de grau pe plita, un castron urias de salata si carne prajita in ulei de porumb. Toata noaptea, intreaga familie a mincat pe saturate.

Tàrziu spre dimineata,o umbra s-a strecurat aprope de rogojina unde dormea Tajmall si in citeva secunde i-a retezat gitul.

A doua zi si camatarul a fost gasit cu gitul taiat. Asa au murit majoriatatea celor care intrau in posesia diamantului.

Intr-o buna zi, diamantul a ajuns intr-o manastire. Preotul l-a numit "Nassak", asa s-a dus vestea in toata India de marele diamant Nassak. In 1818 trupele engleze au ocupat orasul, furind in acelasi timp si nestemata. Nassak, un diamant de 70,2 carate, astazi poarta numele de "Ojo de l'Idole" si face parte din colectia R.Mouawad. Este inchis intr-un seif confectionat din otel Krupp, codul seifului este 21008TTW. Seiful este montat intr-o camera cu 18 senzori de prezenta si 4 senzori de depistare a temperaturii.

***

Pe tot parcursul anului,o gramada de diamante brute, defileza introduse in micute pliculete de hartie fina si lucioasa, hartie pliata cu grija ca sa nu se piarda parca din stralucirea si valoarea pietrei. Astazi filoanele de diamante s-au multiplicat, cautatorii sunt din ce in ce mai multi.
Cele mai mari mine din lume se gasesc in Africa de Sud, Africa Centrala, Brazilia si Rusia.
Singura bursa de vanzare cea mai sigura si cea mai cautatà, este bursa de la Anwers. Aici se vand in jur de 30-40% din pietrele descoperite in Bursa de la Anvers este protejata de catre Pentagon, de camere cu infrarosii invizibile, garzi de corp, politie locala si paza agentilor civili, Acestia din urma se ocupa de vanzarea efectiva si agata o parte din clientela care vrea sa vinda pietre brute. Dar cu toate protectiile din lume, tiganii au patruns si la Anvers. Grupurile de tigani nomazi din tarile de est, s-au intilnit cu grupurile de tigani din tarile de vest.

Te-as intreba numai atit :
De dragul timpului trecut
Ma rog la tine diamantul meu
Ramai cu mine, te rog,
Te rog, ai mila de sufletul meu.

Un comentariu:

  1. toate diamantele sa ajunga la sami sa dea dumnezeu shi maica domnului sa se umple sami de toate pietrele pretioase din lume shi toate comorile lumii sa se reverse la sami fratiorul meu

    RăspundețiȘtergere